Kogt blomkål

Det er så nemt at det næsten er FOR nemt til Nem Singlemad, men nu skriver jeg det altså alligevel: Et kogt blomkålshoved er noget af det nemmeste mad man kan lave, og det smager dejligt.

Skær bladene og det nederste af stokken fra så tæt ind til hovedet som muligt. Skyl det godt, og put det i en gryde med vand (jeg ved ikke hvor lille en mængde vand man kan nøjes med, men jeg plejer at lade blomkålshovedet være ca. halvt dækket og koger det så med låg). Tilsæt gerne en grøntsagsbouillonterning, bring i kog og kog så i 20 minutter. Voila, et nemt, enkelt og hurtigt måltid. Kan serveres med smør, dressing el.lign. Og er du ikke lige så sær som mig at kunne spise sådan et som dit hovedmåltid, kan det naturligvis bare bruges som tilbehør til noget andet.

Dette indlæg blev udgivet i Grøntsager, Vegetar og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.