Kogt blomkål

Det er så nemt at det næsten er FOR nemt til Nem Singlemad, men nu skriver jeg det altså alligevel: Et kogt blomkålshoved er noget af det nemmeste mad man kan lave, og det smager dejligt.

Skær bladene og det nederste af stokken fra så tæt ind til hovedet som muligt. Skyl det godt, og put det i en gryde med vand (jeg ved ikke hvor lille en mængde vand man kan nøjes med, men jeg plejer at lade blomkålshovedet være ca. halvt dækket og koger det så med låg). Tilsæt gerne en grøntsagsbouillonterning, bring i kog og kog så i 20 minutter. Voila, et nemt, enkelt og hurtigt måltid. Kan serveres med smør, creme fraiche el.lign. Og er du ikke lige så sær som mig at kunne spise sådan et som dit hovedmåltid, kan det naturligvis bare bruges som tilbehør til noget andet.

Dette indlæg blev udgivet i Grøntsager, Vegetar og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Kogt blomkål

  1. Laila Johnsen skriver:

    Maskeret blomkål
    Kog et rengjort blomkål i letsaltet vand i ca. 15-20 min. alt efter størrelse eller kog det i buketter i ca. 10 min., hvis det kun er til dig selv. Lad det afkøle.
    Bland creme fraiche med Ravigotte sauce – ikke for meget (senneps dressing – kan købes i flaske i supermaked).
    Hvis det er gæstemad, så læg det hele blomkål på et fad med snittet iceberg salat omkring, hæld noget af creme fraiche dressingen over så drys enten med rejer eller med kolde stegte bacontern kan hænge fast – server mere dressing i en skål ved siden af (har haft besøg af en, der ikke kunne lide rejer, så det halve blomkål var med bacon mens den anden halvdel havde rejer på, det så meget festligt ud)
    Er det til dig selv, så har du til flere dage enten som aftensmad eller til at tage med som madpakke på arbejde – det smager himmelsk.

  2. Annette Jørgensen skriver:

    Blomkål er også fantastisk, hvis du snitter det fint/grovere smags sag og derefter rister det i olie/smør, krydderier du kan li’ ….. så er det tilbehør …. Kaster du et par sammenpiskede æg over og evt rister lidt bacon … voila … aftensmad! …. enjoy!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *