Normalt skriver jeg opskrifterne ind her, men her får du bare et link til opskriften på Kiras Køkken – min venindes madblog: Cremet vegansk og glutenfri pastagryde
I nemhed passer opskriften nemlig lige mig.
Normalt skriver jeg opskrifterne ind her, men her får du bare et link til opskriften på Kiras Køkken – min venindes madblog: Cremet vegansk og glutenfri pastagryde
I nemhed passer opskriften nemlig lige mig.
Det er vildt nemt at bage meget nemme og sunde knækbrød!
Tænd ovnen på 140 grader (varmluft).
Bland:
Lad det trække til ovnen er varm, og bred så den “grød” det er blevet til, ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Fyld hele pladen jævnt ud, og sørg for at der ikke er huller.
Tag evt. en stor kniv, og marker den form og størrelse du ønsker dine knækbrød i. Du kan også bare knække pladen tilfældigt når den er bagt hvis du er til det mere rustikke.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag i 1½ time.
Kom lidt fløde eller vand i en lille gryde.
Snit et løg fint og kom det i gryden.
Hæld ekstra fine ærter (frost) i gryden
Slut af med et par skiver icebergsalat.
Dampes på svag varme til ærterne er varme.
Indsendt af Anne-Marie. 🙂
Endnu en opskrift i den ultrasimple afdeling: Slikporrer. Det er simpelthen kogte porrer der serveres med smør.
Skær top og bund af porrerne, skyl dem godt (hiv evt. yderste lag af, da der godt kan være lidt jord under det), smid dem i en gryde kogende letsaltet vand, og kog dem i 10-20 minutter (afhængigt af tykkelse). Server med smør. Mums.
Fjern de yderste blade, flæk spidskålen, og skær stokken fra. Skær resten i strimler. Varm lidt olie i en passende gryde, og svits kålen i ca. 3 minutter. Skru helt ned for blusset, put en ordentlig smørklat i (gå bare amok!), pres en kvart citron ned i, kværn lidt peber og salt på, og lad det stå og simre lidt. Spis! 🙂
Det er så nemt at det næsten er FOR nemt til Nem Singlemad, men nu skriver jeg det altså alligevel: Et kogt blomkålshoved er noget af det nemmeste mad man kan lave, og det smager dejligt.
Skær bladene og det nederste af stokken fra så tæt ind til hovedet som muligt. Skyl det godt, og put det i en gryde med vand (jeg ved ikke hvor lille en mængde vand man kan nøjes med, men jeg plejer at lade blomkålshovedet være ca. halvt dækket og koger det så med låg). Tilsæt gerne en grøntsagsbouillonterning, bring i kog og kog så i 20 minutter. Voila, et nemt, enkelt og hurtigt måltid. Kan serveres med smør, dressing el.lign. Og er du ikke lige så sær som mig at kunne spise sådan et som dit hovedmåltid, kan det naturligvis bare bruges som tilbehør til noget andet.
Jeg er begyndt at lave hummus ret tit. En veninde lavede det til mig en dag, og jeg så hvor nemt det var, så det skal vi da også have en opskrift på her på Nem Singlemad. 🙂 Jeg laver det lidt på slump (wow, sådan noget kan jeg ellers ikke finde ud af!), men her er sådan cirka hvad jeg putter i:
Det hele blendes, og vupti – så har du lavet hummus. Man kan altid skrue lidt på mængden af ingredienser efter smag – den er svær at ødelægge helt (med mindre man glemmer noget som den dag jeg glemte tahin – ikke en god ide).
Jeg elsker at spise det på ristet rugbrød, men det egner sig som tilbehør til næsten hvad som helst.
Har du en anden opskrift på hummus, så læg den gerne i kommentarfeltet. Jeg har opdaget at der er et utal af variationer, og måske er din bedre end min. 🙂
Noget af det lækreste man kan få i øjeblikket, er nye danske kartofler. Køb evt. dem der ikke er fulde af jord (men de er lidt dyrere) – så tager det endnu kortere tid at tilberede dem.
Nu har jeg det selv sådan at det der med sovs – det ka’ jeg sgu ikke finde ud af. Men så er det jo godt at nye danske kartofler er så taknemmelige at de gerne vil nøjes med smør og salt. MEN er du nu ikke lige glad for ren smør, så frygt ikke – der er endnu håb! Køb nogle breve med dressing- eller dipmix (holiday-dip plejer at være vegansk), og bland det med den type “creme fraiche” du foretrækker. Dressingen udgør en glimrende kold “sovs” til de varme kartofler – det smager rigtig dejligt.
Nu kunne man mene at man da ikke ligefrem behøver en “opskrift” på kogte majskolber, men jeg vil nu også bare minde om hvor nemt det er, for det kom jeg selv i tanker om da jeg stod i supermarkedet i går – og det nød jeg så godt af her til aften. Uh, hvor smager det bare godt!
Allernemmest er det at putte majskolberne hele ind i mikrobølgeovnen i 7-8 minutter. Hvis du ikke har en mikrobølgeovn eller bare hellere vil bruge en gryde, så:
Blade og tråde fjernes fra majskolberne
En gryde vand bringes i kog
Majskolberne puttes i det kogende vand
Kog i 10 minutter (evt. 20 hvis du ikke kan lide dem sprøde, men hellere vil have dem godt møre)
Server traditionelt med smør og salt – eller hvis du ikke spiser smør: Majskolber er rigtig lækre med olivenolie og hakkede saltede peanuts.
Mums!
En dejlig og fyldig tomatsuppe fra min moster.
3 spsk olie
1-2 fed hvidløg
1 hakket løg
2 porrer
7 dl. bouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dl. suppenudler
1/4 l soyafløde
1 tsk. oregano
salt og peber
Varm olien.
Svits hvidløg, løg og snittede porrer.
Tilsæt bouillon, tomater og nudler.
Lad suppen simre i 15 min.
Tilsæt fløden, og varm suppen op til kogepunktet.
Smages til med salt og peber.
Spis flutes til.
Portionen er til 3 pers.