Hummus er nemt!

Jeg er begyndt at lave hummus ret tit. En veninde lavede det til mig en dag, og jeg så hvor nemt det var, så det skal vi da også have en opskrift på her på Nem Singlemad. 🙂 Jeg laver det lidt på slump (wow, sådan noget kan jeg ellers ikke finde ud af!), men her er sådan cirka hvad jeg putter i:

  • En dåse kikærter (skylles rigtig godt i en si)
  • 2 spsk tahin
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg (presses)
  • citronsaft – ca. af en kvart citron
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • et godt drys cayennepeber
  • ½ dl vand

Det hele blendes, og vupti – så har du lavet hummus. Man kan altid skrue lidt på mængden af ingredienser efter smag – den er svær at ødelægge helt (med mindre man glemmer noget som den dag jeg glemte tahin – ikke en god ide).

Jeg elsker at spise det på ristet rugbrød, men det egner sig som tilbehør til næsten hvad som helst.

Har du en anden opskrift på hummus, så læg den gerne i kommentarfeltet. Jeg har opdaget at der er et utal af variationer, og måske er din bedre end min. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Diverse, Vegetar. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.