Pasta med rejer og laks

Denne opskrift er venligst udlånt af Rasmus som i øvrigt har flere opskrifter på sin blog (bl.a. Nakkefilet i øl – hvilken ungkarl kan stå for det?), så glem ikke at besøge den også. 🙂

Hak en god bunke løg groft og en lidt mindre bunke hvidløg og svits det i en gryde med lidt god olivenolie. Når løgene er blevet klare, tilsættes en dåse flåede tomater og en ordentlig dusk grofthakket basilikum. Det hele skal så bare stå og simre, til det er kogt godt ind – det kan godt tage mellem en halv time og tre kvarter, men der passer det jo bare sig selv. Derefter tilsættes ca. en deciliter fløde (allerhelst piskefløde.. Det er jo kun en enkelt deciliter), og det smages til med salt og peber.

Når vandet til pastaen koger, tages saucen af varmen, og røget laks og rejer vendes sammen med saucen.

Når pastaen er kogt, hældes vandet fra, og pasta og sauce vendes sammen. Pastaen må ikke sejle i saucen, der skal blot være nok til, at pastaen er dækket med et lag sauce. Af en enkelt dåse flåede tomater bliver der til ca. 4 personer.

Retten portionanrettes og pyntes med friskrevet parmesan – evt. kan man drysse en smule finthakket frisk basilikum over.

Hvis man ikke er så meget til fisk og skaldyr, kan laks og rejer sagtens skiftes ud med f.eks. pancetta eller bacon.

Dette indlæg blev udgivet i Fisk og skaldyr, Pasta og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *