Karry-ruskomsnusk

Fra Frank har jeg fået denne opskrift:

Skær et par porrer og 1-2 forårsløg i ca 2 cm bredde stykker.

Skær lidt kyllingekød i små stykker.

Sæt ris over, helst basmati-ris. (1½ dl vand til 1 dl ris. Kog 12 min, tag af pladen og lad hvile 12 min.)

Hæld olie på en pande, og svits godt med karry i olien et øjeblik, før kyllingestykkerne tilsættes. Brug hellere lidt for meget olie end for lidt. Ditto med karry, hvis man kan lide stærk mad.

Steg kyllingen i et par minutter, til alle stykkerne har fået farve på alle sider, og der ikke længere er noget råt at se. Hæld herefter de ituskårne porrer og forårsløg på panden, giv det en smule salt, skru ned for varmen, og lad det simre på panden under jævnlig omrøring.

Når risene er færdige, hældes det hele sammen, røres rundt og serveres.

Nemt, billigt og hurtigt.

Retten fungerer også rigtigt fint med kyllingerester. Her byttes blot om på rækkefølgen, så man steger porrer og forårsløg først, før man giver kyllingestykkerne en kort omgang til sidst for at få varmen og lidt karrysmag.

Får man den underlige idé at servere ruskomsnusk for gæster, kan man skære lidt grøn porretop i nogle stykker af nogle cm på hver led og give en ultrakort omgang på en anden pande i en rigtig stærk karryblanding. De kan så drysses oven på ruskomsnusken som en kombi af pynt og ekstra krydderi.

That’s it. Retten tager ca. risenes kogetid at tilberede og er i mine øjne nem at tilberede.

Dette indlæg blev udgivet i Kylling, Ris og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *