Ceasar Salad

Her er en opskrift fra Mikkel Mikjær Christensen:

Man starter med at købe flg. langtidsholdbare råvarer (som man roligt kan
købe hjem af i stor stil og have stående)

Caesar Dressing, kan både fåes i light og alm., og både den Irma og
Føtex har, smager rigtigt godt.
Pinjekerner
Croutoner, enten plain eller med hvidløgssmag
Olivenolie
Parmesanost, helst i flager, men det har jeg kun fundet i Irma. Føtex har
det som granulat og det kan også godt bruges.

Hvis du sørger for at fylde køkkenskabene med det, skal du kun handle
flg. når det er lige oppe over:

1 pakke stegt kylling i tern/stykker fra Netto, Fakta
1 pakke romainesalat de sælges næste alle steder.

Begge de to ovenstående dele kan holde sig i cirka 3 dage i køleskabet.

Tag en stegepande, og varm den op med en 5-10 dråber olivenolie på. Når
det er varmt, hælder du en lille håndfuld pinjekerner på. Sørg for at
ryste panden jævnligt så de ikke brænder på.

Vask salaten, og skær den i små stykker, smid evt. det yderste lag salat væk
hvis det ikke er pænt. Kom salaten i en skål, hæld dressing over, cirka
en kvart flaske til hver portion. Tilsæt permesan efter smag, og strø en
lille smule salt over, jeg foretrækker friskkværnet. Afslut med at hælde
de stegte pinjekerner over, det passer cirka med at de er klar når du når
hertil.

Mens panden stadig er varm, hælder du kyllingestykkerne på panden og
lader dem stege, spæd evt. et par dråber olie mere til.

Bland nu salaten. Der er ingen fin måde at gøre det på, klør fem ned og
og bland det sammen. Sørg for at al dressing, kerner og salt er godt
fordelt.

Når du serverer det, starter du med at lægge en bund af salat på
tallerkenen, så putter du det gen-stegte kylling på og topper med salat
igen. Evt. drys med et fint lag permesan før du hælder croutoner over.

Jeg undlader ofte croutuner og tager istedet et ristet stykke ciabattabrød til.

Dette indlæg blev udgivet i Kylling, Salat og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.